Je zou zeggen dat in tijden van weinig geld in het onderwijs, sponsoring als een positieve zaak wordt bezien. Toch niet! De rechter heeft vandaag bepaald dat KPN geen gratis internet aan scholen mag aanbieden. Dit omdat nl.tree – van kabelbedrijven UPC, Essent en Casema – scholen ook internet willen aanbieden, maar dan wel tegen betaling. De KPN (xs4all) mag wel internet aanbieden tegen kostprijs.

Persoonlijk vind ik dat nogal flauw. Begrijp wel dat er allerlei economische belangen in het spel zijn. Maar aangezien het hier gaat om onderwijsinstellingen, lijkt de vorm van sponsoring me helemaal geen gek idee. Het ging om een bedrag van 75 miljoen euro, daar kan een aardig groepje leraren van bekostigd worden. En concureren tegen de kostprijs lijkt me eerlijk gezegd nog net zo moeilijk voor nl.tree. Het is maar de vraag of dat nu het beoogde doel van het kort geding was.

Alles draait ook om geld tegenwoordig šŸ™