Nee, dit is niet het aantal orgasmes of vrijpartijen per nacht natuurlijk (of moet ik zeggen helaas). Het is het minimale aantal keren nieuws voorbij horen komen op tv. Nachtbrakers met behoefte aan achtergrondgeluid zullen dit waarschijnlijk wel herkennen.

Ik heb een heel avond/nacht ritueel ontwikkeld wat betreft tv. Eerst de herhaling van Barend & Van Dorp, dan switchen tussen de publieke omroepen om zoveel mogelijk van Nova, Netwerk en 2 Vandaag mee te krijgen. Zodra de testbeelden op betreffende zenders verschijnen, schakel ik over naar Ned. 2 of Yorin voor herhaling van het nieuws. En tja, die laat ik vaak uit gewoonte dan aanstaan. Wellicht ook omdat ik de mannelijke eigenschap heb me niet op twee zaken tegelijk te kunnen concentreren, waardoor ik bij elke uitzending van het nieuws slechts een stukje meekrijg. Na een keer of twaalf heb ik het gehele nieuws dan wel meegekregen. Tevens het moment dat dat gedreun van de nieuwslezer mij onnoemelijk gaat irriteren en er een muziekje aangaat.

Vele keren heb ik mij voorgenomen het nieuws gewoon eenmaal goed te kijken zodat meteen de CD’s gedraaid kunnen worden. Maar op een of andere vreemde manier zit ik te vast opgesloten in mijn vaste nachtritueel. En een overdreven hang naar actualiteit misschien. Ik kijk ook nog wel eens wat anders hoor. Zodra de computer uitgaat, kijk ik of Roseanne of Will and Grace voor het slapen gaan. Die neem ik weer elke dag op voor een later ‘relax-half uurtje’

Wat zijn uw nachtelijke gewoontes zoal?