Gisteren bij de huisarts geweest en de verkregen informatie over schildklier problematiek besproken. Net als ik vond de huisarts het lab onderzoek (24-uurs urine test, zou meer gegevens geven dan bloedonderzoek) wat vaag overkomen. De informatiefolder was wat krakkemikkig (stenciltje) en er ontbrak een en ander. De prijs was er niet bij gemeld (zo’n 100 euro uit eigen zak is niet onbelangrijk lijkt me, bovendien betaal je voor alles apart en zonder een intepretatie rapport heb je niets aan een lab uitslag om maar wat te noemen) en de lijst symptomen bij een slecht werkende schildklier was volkomen onvolledig.

Uiteindelijk dacht ik zelf dat experimenteren met medicijnen tegen schildklierproblemen ongeveer op hetzelfde neerkomt, Gezien het lage vertrouwen in de test zelf, maar ook omdat het advies bij een positieve uitslag is: experimenteren met medicijnen en doseringen. Die gedachte heb ik toen maar geventileerd en de huisats bleek er hetzelfde over te denken. Het zou de ‘huisartselijke aanpak’ zijn 😉

Zou nu onder zijn begeleiding mogen beginnen, ik ben dan zijn profkonijn zo gezegd. Maar ondertussen moet ik voor van alles en nog wat naar het ziekenhuis (oogaandoening, huidaandoening en eventuele vruchtbaarheidsproblemen, het was een goede week ..) en had ik weinig zin om alles door elkaar te blijven doen. Afspraak is dat ik wacht op iets rustigere tijden en dan te gaan proberen. Spannend!!!!

Wet verder echt absoluut niet wat te verwachten. De hoop ligt natuurlijk op het beste (helemaal tup-top gezond is geen gek doel ;)) maar ik ga liever nergens vanuit. Zoals Max ook zou zeggen, kan het alleen maar meevallen.

To be continued dus opnieuw ..