Tja, soms lopen dingen nu eenmaal anders dan je dacht he. Dan doe je zomaar iets spontaans, iets onverwachts. En ja, dan pakt het wel eens wat verkeerd uit. Dat was helemaal niet de bedoeling!

Een beroving in Amsterdam door een stel pubers (zestien en vijftien jarigen), liep uit op verkrachting van een 15 jarig meisje, het afdwingen van masturbatie van twee aanwezige pubers en het filmen van het geheel. De daders gaven de indruk wapens bij te hebben, wat niet het geval was. In het Parool stond onder andere dit:

“Dat (psychologisch onderzoek bij de dares) is volgens Meijer (advocaat) ook nodig: ”Want het is volslagen onverklaarbaar hoe daar die overval is ontaard in deze verkrachting, het filmen en het dwingen van die andere jongens tot masturberen. Ook voor de verdachte jongens zelf.”

”Mijn cliënt begint zich nu pas te realiseren dat hij iets heeft gedaan dat nooit had mogen gebeuren. Ze hebben er van tevoren niet over gesproken, er was niet gedronken, er was niet gebruikt, en was niets in dat huis gaande wat aanleiding had kunnen geven. Het is vreselijk wat ze gedaan hebben en onbegrijpelijk,” aldus de advocaat.”

Of deze gasten zijn wezenloos achterlijk of tja…zijn wezenloos achterlijk. We hebben het hier niet over meegappen van een flesje nagellak in de drogist of zelfs het jatten van hopen geld omdat het zo voor het grijpen lag. De zin “en was niets in dat huis gaande wat aanleiding had kunnen geven” laat de ogen uit mijn hoofd vallen. Als er sexy lingerie in huis was geweest of porno op tv, dan had er enig logica in deze zaak gezeten?!?

Ach, wat de aanleiding ook was. Feit blijft dat ze een beroving aan het plegen waren – een op zich al geen lekker strafbaar feit – en zonder scrupules overgingen op verkrachting en sexueel misbruik. Nu ligt de nadruk op de daders, bijna alsof het ziellige pubers zijn die de weg een klein beetje kwijt waren. Over het meisje wat slachtoffer werd van dit delict staat alleen “Het meisje heeft volgens de politie slachtofferhulp aangeboden gekregen.”

Gekkenhuis!