Het kan ook niet allemaal goed gaan natuurlijk *zeer sarcastische ondertoon*. Tegenover goed nieuws moet wat tegenslag staan, en daar kan het GAK altijd wel voor zorgen.

Vriendje is nu drie weken werkeloos en het zijn duidelijk barre tijden op de arbeidsmarkt. Met alle onbetaalde rekeningen van afgelopen maand tot aan het plafond, waren we blij dat we vanaf vandaag een voorschot mochten aanvragen. Kan mijn vader niet arm blijven lenen natuurlijk. Dus telefoontje er tegen aan. Helaas, er was uberhaupt niet naar de zaak gekeken. Want vriendje zou zijn laatste salarisspecificatie niet opgestuurd hebben. Een wellus niettus spelletje volgde. Merkwaardig. Zeker als je bedenkt dat twee andere formulieren en de ‘checklist’ met wat er opgestuurd is, wel aangekomen waren. En alles zat in een en dezelfde envelop!!! Nou ja, dan was het dus zoekgeraakt. Konden we het even opnieuw opsturen? Nee, een voorschot gaat voorlopig dan niet, de hele handel heeft sowieso vertraging. Eerst maar even opnieuw opsturen, dat is toch geen probleem?

Nee pokkewijf, dat sturen is nog niet zo’n probleem! Maar geen inkomen hebben wel he!! En sowieso is het knap achterlijk dat vriendje tot drie keer aan toe met ‘boodschappenlijst’ en pakken vol papier langs moet komen, vervolgens papieren moet nasturen waar hij nota bene van gevraagd had of het GAK die echt niet nodig had en er daarna niemand op het geniale idee komt een belletje te geven dat er nog altijd iets ontbreekt, wat jullie blijkbaar op eigen houtje snel in de prullenbak gegooid hebben. Dan nog het lef hebben om de client onmiddelijk flink de schuld in de schoenen te schuiven. Geen wonder dat jullie het druk hebben, het lijkt wel werkverschaffing voor imbecielen!! Een echt commercieel bedrijf zou er niet mee aan hoeven te komen, dan zat je zelf al in de WW!!

Maar dat zeg je niet natuurlijk. In plaats daarvan antwoord je maar afgemeten met ‘ja’, ‘nee’ en amen, rent maar weer naar de supermarkt voor copieen en ga je opnieuw uitrekenen welke rekeningen je nog wat langer kan laten liggen.

Het zal wel goed komen enzo, maar moest mijn boosheid toch ergens uiten. Mooie illustratie bij dit topic hee 😉