Afgelopen donderdag vloog er een kogel binnen bij het vier jarig zoontje van Dhr van den Biggelaar, directeur van de Quote. Dit weekend zijn er maar liefst negentien kogels door de ruiten van de redactie ruimte van dezelfde Quote gepompt. Van de daders is niets bekend, er waren geen bedreigingen vooraf en er is niets opgeeist.

Prompt zien we overal Jort Kelder opduiken die aangeeft dat de redactie van Quote zich niet zal laten chanteren. Hij acteert laconiek maar ziet er toch wat aangeslagen uit. Wie zou dat niet zijn! Bovendien zou hij door de tijd heen wel regelmatig bedreigd zijn, je zou van minder toch nerveus raken.

Toch wist ik niet waar het meest van te schrikken. Het feit dat deze beschietingen hebben plaatsgevonden. Of het feit dat er verdomd weinig aandacht aan werd besteed in de verschillende nieuwsuitzendingen! Het leek een bijna volslagen logische gebeurtenis. De Quote geeft tenslotte de beruchte Quote 500 uit, die aanleiding zou kunnen geven tot ontvoeringen van rich kids. En ze hebben wat bedrijfsleven gelinked aan criminele activiteiten. Dus: bepaalde mensen niet blij en tja, dan wordt je kantoor nog wel eens doorzeeft hee …??

Persoonlijk vind ik het een enge ontwikkeling. De beschietingen op zich, in Nederland nog nooit vertoont en meer iets voor een bananenrepubliek. Maar ook het feit dat deze gebeurtenis relatief weinig aandacht kreeg vandaag.

Het nederlandse volk draait werkelijk nergens meer warm voor …