Vorige week vertelde ik al dat mijn huisarts me wel wilde begeleiden bij wat probeersels op ME-gebied. Vanmiddag even langs geweest om te overleggen hoe of wat. Hij had vooral interessant onderzoek gelezen van Dr. Kurk uit Amsterdam die patienten met ME/Fibromyalgie behandeld met Ketensin (middel tegen hoge bloeddruk) en Carnitine (zorgt voor energie regulering van de cel, kort door de bocht uitgelegd). Dat zal niet alle klachten doen verdwijnen maar zou goed kunnen werken tegen de pijnklachten en spierklachten. Daarnaast was er veel te vinden over ME-symptomen en Schildklierproblemen, daar had ik zelf dan al veel over gelezen.

Mijn bloeddruk werd voor de zekerheid ook even gemeten en was meteen 100 over 155. Mijn hemel, alsof mijn lichaam zich had voorbereid? Bedacht me iets later pas dat ik net Ventolin had geinhaleerd (tegen astma) en dan stijgt de bloeddruk meteen aanzienlijk. Samen met het feit dat de eerste meting altijd wat hoger uitvalt dan een tweede, zal het dus vrij normaal zijn.

Enfin, we beginnen met de Ketensin. Normale dosering is twee maar ik begin met een per dag om te kijken of ik er tegen kan. Lijkt het wat te zijn, dan hogen we op naar twee. Heeft dat effect maar niet genoeg, dan krijg ik carnitine erbij. Dat is even slikken voor mij, ook figuurlijk. Heb nooit aan de carnitine gewilt omdat de effecten op de lange duur (nog) niet bekend zijn. Helpt dat allemaal niets of erg weinig, dan kappen we de boel weer af en ga ik aan de schildklierhormonen. Mochten we daar aan toe komen, zullen het hele lage doseringen zijn en wordt ik flink in de gaten gehouden. Dat laatste gebeurt sowieso trouwens, ik moet wel regelmatig even inchecken om te zien hoe alles gaat.

Mag verder niet al te veel hoop hebben hoor. Het is puur proberen voor een ‘je weet niet’ en omdat sommigen ermee geholpen zijn. Maar je weet dus nooit … Mocht ik nou vanaf morgen niet meer schrijven, dan viel het niet goed 😉

Kan beter een ‘Ziek Log’ beginnen inmiddels. Wellicht een idee in plaats van de linkdump…