MIJDRECHT – Kater Zino heeft nu al twee weken lang een straatverbod. De rovende kat uit Mijdrecht mag van het gemeentebestuur De Ronde Venen niet meer naar buiten, omdat hij twee jaar lang ‘de buurt in zijn greep hield’, zo weet Algemeen Dagblad donderdag te melden. Zino pakte vissen, beet vogels dood en is volgens buurtbewoners ‘absoluut geen doorsnee kater’.

De buurvrouw van Zino stapte regelmatig naar de gemeente om haar beklag te doen over de ‘terrorist’. “Ik had de deur naar de tuin open laten staan. Plotseling hoorde ik een hels lawaai. Had dat beest de parkiet van mijn zoon aangevallen”, zegt ze. Sindsdien blijft de deur gesloten. “We hebben totaal geen problemen met de buurman, maar z’n kat is een geval apart”, meent de buurvrouw. Verder ..

Wellicht is mijn biologie inmiddels ver weg gezakt hoor, maar ik kan niets vreemds aan deze kat ontdekken.

U wel?