Het palaeotisch of pre-historisch dieet lijkt het best te werken voor de mens. De oermens had immers geen last van overgewicht, ziektes, allergieen of hoge bloeddruk. Dus we moeten terug naar onze oorsprong en aan het vlees/gevogelte met verse bladeren, noten en fruit, vergezeld van water. “Volgens de wetenschappers richt modern voedsel net zoveel schade aan, als wanneer een benzineauto wordt volgetankt met diesel, meldde zondag de Britse krant The Independent.”

Dat kan allemaal wel zo zijn, maar de oermens was dan ook hoog bejaard als hij al de 25 haalde. Bovendien denk ik dat je het wild, gevogelte, groentes en fruit uit de pre-historie sowieso al niet meer kan vergelijken met hetzelfde voedsel anno 2003. Met alle groeihormonen, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen en andere zooi is hetzelfde dieet nu helaas een stukje ongezonder. Er vanuit gaande dat de mens op voedselgebied geen greintje mee geevolueerd is.

Maar ongetwijfeld leefde het pre-historisch mens iets gezonder dan tegenwoordig.