Dit is een verhaal met een voorgeschiedenis. Voor het hele verhaal, lees Lekker bed, Lekker bed 2, Lekker bed 3 en Lekker bed, the story continues. Geen zin in al dat leeswerk en foto’s van een bed from hell, even kort een samenvatting. Vorig jaar december gingen de ramen, de vloerbedekking en ons bed aan de schimmel omdat de verwarming in de slaapkamer het niet deed. Na duizend keer aangeven dat het vast aan de verwarmingsketel lag, uitgelachen, beschimpt en achterlijke behandelingen van de opzichter van de woningbouw ondergaan te hebben en drie keer een monteur over de vloer te hebben gehad, bleek het inderdaad toch de CV-ketel te zijn. Nooit onderhouden weigerde hij dienst, waardoor de verwarming het niet meer trok en het te vochtig werd in huis. Daarna volgt nog een heel gevecht om het indienen van een schadeclaim .. *bla bla* .., eindigde het na veel dreigementen toch bij de verzekeringsmaatschapij .. *klets zwam* .. kwam er in september een (erg sjieke) expert kijken .. *koeterwaals gezever* .. en zou het eind september afgerond en uitbetaald zijn. Allemaal per telefoon, ons even een schriftelijk bericht geven dat de zaak in behandeling is, is teveel gevraagd blijkbaar.

U snapt natuurlijk dat het allemaal niet zo mocht wezen. Elke twee weken bellen leverde telkens de belofte tot een snelle afhandeling en uitbetaling op. Maar tot de dag van vandaag … niets!!! Sterker, deze zaak begint weer heel eigenaardige trekjes te vertonen.

Sowieso is inmiddels minstens het tienvoudige van onze claim uitgegeven aan expert, tussenpersoon, onderhoudsbedrijf en verzekeringsmaatschappij. De expert in questie bekende me dat de verzekeringsmaatschappij nogal muggeziftend spijkers op laag water aan het zoeken is. Niemand weet waarom, aangezien het de schade allang niet meer dekt en het nergens over gaat eigenlijk.

Blijkbaar hangt de zaak op berichtgeving van de woningbouwvereniging. Om preciezer te zijn, op de bouwopzichter. Inderdaad, dezelfde mijnheer die ons vijf maanden heeft laten doorsudderen, me beledigde, zeker wist dat een CV-ketel nooit schoon gemaakt hoeft te worden (en hij had er toch zeker verstand van!), elk excuus heeft aangegrepen om de schuld op ons te schuiven, de claim niet aan de verzekering wilde sturen tot ik met een advocaat dreigde en die vervolgens geen enkele informatie aan het expertbureau wenste te geven. Het mooie is nog dat het onderhoudsbureau de schuld dreigt te krijgen van de kuren die deze mijnheer vertoont.

Schijnbaar was er discrepantie tussen mijn klachtenbrief en het rapport van de expert en de elke week veranderende visie van de woonopzichter. Maar niemand wil me vertellen waar het om gaat. Na veel gezeur kreeg ik iets los over onnoemelijk veel lucht in onze verwarminsgbuizen. Merkwaardig, aangezien de monteur niets te ontluchten had en alleen ons verlaagd plafond vol met water liet stromen. Daar mocht ik echter niet op in gaan, die zaak diende niet met mij besproken te worden. En de expert “was er inmiddels wel moe van, al die tegenstrijdige verhalen”. Nou ik heb slechts eenmaal mijn verhaal kunnen vertellen en voor wie is dit nu vermoeiend eigenlijk?? En valt het nu niemand op dat er slechts een persoon is die elke week iets anders verzint, en dat al een jaar lang, namelijk die bouwopzichter. En dat zijn geloofwaardigheid daarmee toch aardig down the drain moet zijn?? Och nee, het is een zeer respectabel man werd me vanmiddag nog even ingewreven.

De verzekeringsmaatschappij wilde verder enkel kwijt dat er zeer secuur gekeken moest worden naar deze zaak. Want misschien dekte de polis deze schade wel niet. Of wellicht was de woningbouw helemaaaal niet aansprakelijk. Misschien had ik zelf wel verkeerde informatie gegeven. Derhalve zou de zaak ook nog wel nog een jaar in beslag kunnen nemen. Oftewel: ‘wij gaan alles, maar dan ook echt alles doen om te voorkomen dat u maar een cent van ons ziet. Wij zijn bereid om daarvoor het vijftienvoudige te betalen aan wie dan ook, zolang we u maar niet hoeven te betalen”

Voor de duidelijkheid, het gaat om een bedrag wat vastgesteld is op 850 euro (en het weggooien van een vrij nieuw bed). Voor hun is het niets (alleen de expert zou al het zesvoudige kosten), voor mij is het 140 euro meer dan mijn maandinkomen! Er hebben vier mensen naar de beschimmelde zooi gekeken, zijn een honderdtal papieren over vol geschreven, dertig telefoontjes over en weer geweest, buiten ons om vijf partijen bij betrokken en negen december aanstaande speelt dit al een jaar.

Ik vermoed dat er spoedig iets stuk zal gaan in huis, waar we echt de bouwopzichter zelf voor moeten spreken (e_02).