De laatste tijd heb ik het gevoel het ‘net niet’ te hebben. Met name als het om schrijveralijen gaat. Een posting plaatsen op mijn log en aan de reageersels kunnen zien dat de ik de strekking net niet goed weergegeven heb. Een verhaal sturen naar Bicat en de volgende ochtend realiseren dat dat verhaal het eigenlijk net niet was. Een mailtje krabbelen en merken dat de woorden het net niet hebben. Midden in een discussie zien dat ik het net ff niet goed beargumenteerd heb.

Dat zal wel komen omdat ik het sowieso even net niet heb. Mijn humeur is net niet denderend, mijn gezondheid net niet zo optimaal als zou moeten. Overal schort een klein dingetje aan. Een boodschapje vergeten, eten net niet helemaal wat ik ervan verwachte, half uurtje te weinig slaap, trui net niet dik genoeg voor buiten, dat ene kwam net even te rottig mijn bek uit, dat koekje was net ff teveel en de trap heeft net even teveel treden. Het is allemaal niet verschrikkelijk om nachten van te gaan piekeren, maar het stoort net ff een beetje.

Kent u dat? Of heb ik het net niet goed genoeg beschreven?