Ok, nou kan ik het toch niet laten. Heeft u de tv al aangehad vanavond? Wat een achterlijk gezwets. Je zou bijna zeggen dat Maxima bevallen is van een tienling, een kind met twee hoofden of toen ze net klem zat in een mini bezemkast waarbij de navelstreng doorgeknipt moest worden met een waterpomptang. Ons aller Minister-President verkondigd met psychpatische glimlach dat zelfs de vader het goed maakt (moest die ook bevallen dan?) en dat ze hopelijk veel rust krijgen na deze enorm zware gebreurtenis. Dan volgen er rijen politici, oranje kenners, verplegers, gyneacologen, tweede kamer leden, moeders en de gewone mens in de straat. Allemaal glimend en schreeuwend als is het laatste kind ter aarde geboren!

De programering op RTL4 is meteen omgegooid, de halve avond kunnen we kijken naar elke BNer of wannabe die zwijmelend, onder rustieke muziek verklaart dat zij het koninklijk paar een onnoemelijke hoeveelheid geluk wensen. Inderdaad, die tapes lagen al te wachten op de plank natuurlijk. Daarnaast worden we uitgebreid voorgelicht over troonopvolging en wie prins Constatijn allemaal moet omleggen om nog ooit Koning te kunnen worden.

Wel hoorde ik net de eerste twee regels van een geweldig lied, gescheven en gezongen door onze eigen Johan Flemings:
Met een toeter en een fluit,
kom de baby eruit!

Dat laatste zegt het helemaal denk ik …