Gisteren heb ik al met verbazing naar de ruzie tussen minister Remkes en de Kamer zitten kijken. Hij zou graag zien dat de Tweede Kamer efficienter gaat werken en 1,5 miljoen euro bezuinigd. De Kamer wil juist 1,5 miljoen extra over de balk gaan gooien voor een nieuwe inrichting. Voorzitter Weisglas vind bezuinigen helemaal niet nodig omdat de Kamer elk jaar zou overhouden van hun (blijkbaar ruime) budget.

Vandaag was de Tweede Kamer opnieuw over de zeik. Normaal krijgen ze elk jaar een vijftien meter hoge Kerstboom. Gratis. Van Staatsbosbeheer. Leuk zult u denken. Ware het niet dat het optuigen elk jaar 10.000 euro kost (!) Dus kreeg Den Haag dit jaar een beschaafd formaatje nepboom. Ten onvrede van de Kamer want “een boom moet je ook ruiken”.

Het is toch al te bizar dat de Tweede Kamer al weken in de clinch ligt over minima die nog geen kerstbal meer kan kan bekostigen straks, laat staan een kerstboom of een nieuw meubelstuk. Maar zelf gaat zeuren over een Kerstboom van 10.000 euro en een uitbreiding van budget met 1,5 miljoen wenst??

Nu is wel duidelijk waarom er geen geld voor Bijzondere Bijstand meer af kan ..