Zie ik net op het RTL4-nieuws dat de Albert Heyn medewerkers vanaf 1 januari 2004 helemaal niet meer mogen roken. Niet binnen, maar ook niet buiten! Want zo’n stelletje rokers voor de winkel, dat is geen aantrekkelijk plaatje. En een rookruimte creeren vindt AH te duur. Dat geld steken ze liever in de bonussen voor topmanagers en boetes voor medewerkers die wat hardhandig zijn zeker.

Nou kan ik me best voorstellen dat het niet gewenst is dat er elke pauze mensen gaan staan roken buiten als armoedige pubers zonder buurthuis. Maar een simpel rookhol inrichten of gebruik maken van de ‘trekplek‘, is dat nou zo afschuwlijk. Enfin, de officiele lezing is dat ‘buiten roken in werkkleding’ verboden wordt.

Dus als u vanaf volgend jaar mensen in t-shirts en een raar kapsel in de vorm van een kapje ziet staan, dan moet u niet gek opkijken.