Ziellig doen is niet hip. En klagen over geld al helemaaaal niet. Maar vandaag moet het maar even.

We hebben eindelijk de beschikking van de WW binnen. De schrik was echter groot toen we het maandelijkse bedrag zagen. Maar liefst 790 euro pm. Met mijn 715 erbij een ruime 1500 euro die ons voorlopig door de maand heen moet helpen. Dat lijkt nog aardig wat en het zit nog ver boven het bijstandsminimum. Maar met ruim 1300 euro aan vaste lasten (met als enige ‘luxe’ de kabel) en vier huisdieren op dieetvoer gaat dat niet lang goed vrezen we. Zijn uitkering is aan de lage kant omdat zijn salaris fiks werd opgekrikt door een riante reiskostenvergoeding. Die niet meetelt als basissalaris dus. Duidelijk een questie van tegen zitten. En in deze tijden van stijgende wekeloosheid, bezuinigingen en de Kerst voor de deur, wil het werk vinden voor het eerst niet zo lukken.

We zijn er behoorlijk depressief van in elk geval. Het is een tegenvaller van ruim 200 euro. Alle hulmiddelen zijn ongeveer wel uitgeput en ik heb geen ideeen meer over. We hebben nog even voor het echt nijpend gaat worden, maar halverwege Januari moet er toch echt wel werk gevonden zijn.

Dus mocht u een tip hebben, gaarne!!

Toevoeging: uiteindelijk was het allemaal nog wat minder dan hier berekend. Zo’n salaris opgekrikt door riante reiskostenvergoedingen lijkt leuk, maar kan uiteindelijk nogal verneukeratief uitpakken blijkt wel …