De eerste scheuren lijken zich in de politiek te vormen. Vandaag dienden de SP en Groen Links een motie van afkeuring tegen premier Balkenende in vanwege slecht sociaal beleid. Dat feit op zich is niet zo opzienbarend. Wel opzienbarend was het feit dat de PvdA fractie deze motie steunde! De partijen vinden dat chronisch zieken en gehandicapten zwaar gedupeerd worden door de bezuinigingen van het kabinet.

Helaas veranderd dit niets. De oppositiepartijen alleen hebben niet genoeg leden in het parlement om aan een meerderheid te komen voor dit soort moties. En van voormalig linkse partij D’66 hoeven we niets meer te verwachten, behalve gekozen burgermeesters zonder zeggenschap. Maar goed, de eerste stap is gezet. PvdA lijkt eindelijk wat meer in zijn rol van oppositiepartij te geraken.

Nu nog wat CDAers die brug over …