“Minister Remkes van Binnenlandse Zaken vindt dat werknemers meer uren per week zouden moeten werken voor hetzelfde salaris. Dat is goed voor de economie, zegt hij deze week in Nieuwe Revu. De minister, die ook gaat over het personeelsbeleid in rijksdienst, vindt dat in Nederland te kort wordt gewerkt. Remkes wil dat hierover een serieus debat in Nederland gevoerd wordt. (…)” Bron.

Merkwaardig hoor. Ik maar denken dat de werkeloosheid nog altijd gestaag oploopt in Nederland. En dat meer werk voor meer mensen een goede impuls voor de economie zou betekenen. Maar ik heb het goed mis blijkbaar. Iedereen meer uren laten werken (voor hetzelfde salaris) zodat de werkeloosheid nog harder op kan lopen is veel beter voor de economie? Zullen we het maar niet hebben over de arbeidssatisfactie.

Lijkt mij meer ‘voor een dubbeltje op de eerste rang’ willen.