Het zal ongetwijfeld wel al wat merkbaar geweest zijn. Ik ben nogal aan de depressieve kant de laatste dagen. Maar Kerstnacht – inderdaad een nacht van bezinning blijkbaar – drong pas ten volle tot me door hoe ontzettend slecht we er in een klap bij zitten financieel gezien. Het was al niet zo best, maar nu is het totaal klote. Een week voor kerst is in alle opzichten de meest belabberde tijd om daar achter te komen en nog zonder werk te zitten. Er valt nergens iets aan te vragen of informatie los te krijgen en als er al werk is, komt dat in januari ‘wel weer’. Het lijkt wel of de wereld twee weken stil staat want het is ‘tenslotte kerstmis’. Alsof je er spontaan gelukkig van dient te geraken en niets er meer toe doet. Instanties vreten wat uit hun neus ofzo, de mensen zijn aanwezig en daar houdt het wel mee op. Rekeningen blijven echter wel binnen komen natuurlijk. Maar goed, zelfs al hadden we alles aan kunnen vragen wat er aan te vragen is, het zal miniem verschil maken als we al ergens recht op hebben. En dat heeft me enorm in paniek doen schieten. Want hoe moet dat nou als mijn vriend niet supersnel werk vindt? Het drukt me er ook met mijn neus extra op dat ik een kneus ben die niet zelf op jacht kan gaan naar een baan.

Was dus al absoluut niet meer in welke kerststemming dan ook. Zit verder nog na te kwakkelen van de griep, het snot is onder controle maar ik blijf koorts, keel- en oorpijn houden. Dat en andere omstandigheden zorgden ervoor dat ik niet naar mijn familie kon en ik mis met name mijn vader heel erg (die zelf ook ziek is dus niet naar mij kan).

Van mij had kerst dus finaal overgeslagen mogen worden, met Oud & Nieuw erbij! Niks prettige dagen, laat staan een gelukkig nieuwjaar. Ik weet dat ik lang niet de enige ben die er zo over denkt of in zo’n situatie zit, maar dat is slechts schrale troost. Ik weet ook dat ik het moet proberen los te laten, dat piekeren niets veranderd. Dat ik positief moet blijven en dat het zomaar kan gebeuren dat de eerste weken van januari meer oplevert dan ik nu (doem)denk. Maar het lukt me even niet.

Weinig kerstige postings hier dus. U kunt er niks aan doen maar ik kan er even niets meer van maken.

Wat overigens niet wil zeggen dat ik u geen prettig kerst gun!!