Tergend programma

Vanavond naar Lotto’s December Marathon zitten kijken. Een programma van vijf dagen, eindigend op Oud en Nieuw. Een soort afvalrace eigenlijk. Vijfenveertig mensen strijden in een quiz om een plek in de volgende ronde te bemachtigen. Dat is de marathon ronde waarin nog 25 mensen zo lang mogelijk wakker moeten zien te blijven. De vier die het langst wakker blijven gaan door naar de derde en laatste ronde en spelen dan om een geldbedrag. Slechts een zal de gelukkige zijn die met 500.000 euro wegloopt.

Heb ik me toch heerlijk zitten verkneukelen vanavond!!!! Vijfentwintig mensen die zichzelf vrijwillig onderwerpen aan slaapgebrek met aanvankelijk de gedachte dat ze dat wel even gaan redden. Het wakker blijven werd niet makkelijk gemaakt, ze werden met een touringcar van de ene activiteit naar de andere gesleept. Het karten en sleeen vond iedereen nog wel leuk, de discotheek ook nog wel. Maar de volgende ochtend koken was al wat minder lollig. Ja inderdaad mensen, met een wollig hoofd, ogen die uit je kop branden, spieren die gaan trillen, flauwtes en zo’n slechte concentratie dat je continue niet weet waar je mee bezig bent .. niet lollig he? *GRINZ* En ook het in de bus zitten werd langzamerhand een verschrikking. Niets zo erg als totaal afgebrand in een wiegelende bus te moeten zitten en wakker te moeten blijven! Ik heb geen meelij hoor, zo ben ik vaak genoeg naar tentamens gegaan 😀

Daarna werd het trijterij ten top. Na ruim vijfenveertig uur kreeg men een heerlijk, ontspannende massage. Oew oew, nu werd het wel heel moeilijk. Dan nog flink fietsen met Irene van Moorsel (slechts een afvaller, dat viel mee). En vervolgens moest men fijn in bed gaan liggen. EN wakker blijven. Aaaaai aaaaaiiii. Dat was duidelijk het laatste uur van de marathon, morgen zien we de laatste afvallers.

Het leukste vond ik toch om te zien hoe men positief begon onder het mom ‘het is ‘slechts’ pure wilskracht’. Om er vervolgens achter te komen dat het lichaam rare fratsen gaat uithalen bij zulke vermoeidheid en dat allerlei activiteiten een boel haken en ogen krijgen.

Ik heb genoten 🙂

Comments (1)Previous

Nostalgie & Muziek

Next

Poeh poeh

1 Comment

  1. Marianne Fokkert

    Jaja, dat is waar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft