Zo. Ik ben wakker. En ik heb hoofdpijn. Voelt als een kater?! Merkwaardig als je bedenkt dat ik eerst aan de chocomel heb gezeten en om twaalf uur ben overgestapt op de alcoholvrije (maar zeer lekkere) kindersjampie. Het zal de associatie wezen.

Oud & Nieuw was rustigjes doch leuk dit jaar. De twee vrienden die mochten genieten van mijn befaamde aardappelsalade moesten helaas om half elf weg (werken), maar hebben hier nog onder het genot van een oliebol de Nieuwjaarsconference van Lebbis & Jansen zitten kijken. Daarna konden we in een ruk door naar Spijkers Jaaroverzicht. Dan, twaalf uur! Champagne, zoenen en huisdieren knuffelen, vader bellen (wat halverwege de mist in ging, de KPN hield zich toch niet helemaal) en op naar buiten. Meer vuurwerk dan ooit hier, er is voor aardig wat de lucht in gegaan. Grotendeels illegaal als je het mij vraagt, prachtig mooi en hard zoals het hoort. De buur aan de overkant stak eerst zijn auto en daarna zijn familie bijna in de hens maar verder hebben de meesten het aardig overleefd geloof ik. Wonderlijk, ik heb zelden zoveel kinderen meteen met hun oog boven een vuurpijl zien hangen zodra die ‘leeg’ achte te zijn en mensen zien stuntelen met verblindende lichtbollen die een geheel andere kant opschoten als verwacht. Met recht een gelukkig nieuwjaar dus.

Wel typisch .. Ik heb tegen iedereen gelukkig nieuwjaar lopen schreeuwen zoals dat traditie is, maar niemand – en dan bedoel ik helemaaaal niemand – zei iets terug. Kreeg enkel wat blikken van ‘dat mens is gestoord’, sommigen leken te overdenken wanneer ze zichzelf het best konden verhangen. Men heeft zeker veel tijd met de verplichte schoonfamilie doorgebracht of was triestig aan het bedenken dat alle boodschappen voor januari de lucht in geschoten werden.

Enfin, het mocht onze pret niet drukken. De champagne ging op, de dieren hebben zich prima gehouden en het nieuwe jaar is gezellig begonnen… Dat al die gelukswensen maar uit mogen komen en we allemaal giga gelukkig, gezond en rijk mogen worden!!

Hoe was uw Oud & Nieuw festijn?