Zover is het schijnbaar. Iemand neerschieten is voor sommige jongeren een heel normale zaak. Blijkbaar heeft Murat D. een kleine aanhang. Zo stond in de Telegraaf (en elke andere nieuwssite) onder andere te lezen:

“DEN HAAG – De politie heeft ongeveer dertig leerlingen die donderdagochtend voor het Terra College aan de Beresteinlaan hun sympathie betuigden voor de verdachte Murat, uit elkaar gehaald. De leerlingen hadden op een autoraam een groot papier geplakt waarop staat ‘Murat we love you’. Ook riepen ze: ‘Wij willen Murat’ en ‘We love you Murat’. Om hun leuzen bij te staan, sloegen ze op auto’s.

Ze zijn erg boos dat Murat zo slecht wordt afgeschilderd. Volgens hen heeft Van Wieren het zelf uitgelokt. “Elke pauze sprak Van Wieren hem aan. Murat heeft op alle manieren geprobeerd om zijn problemen op te lossen, maar iedereen heeft een grens”, zegt een van hen. De scholieren zijn van plan om vrijdag tijdens de herdenkingsdienst op de school grote foto’s van Murat mee te nemen. “Hij was onze man en deed geen vlieg kwaad.” Volgens de leerlingen zou dit de enige optie voor Murat zijn geweest. “Als hij van school af zou gaan, zou hij al zijn vrienden achterlaten. We hopen dat hij snel weer vrij komt.”” Verder ..

Mijn woorden zijn van schrik in een klap op …

Toevoeging: en op FOK hebben ze het ook weer voor elkaar. Zelfs een discussie over bovenstaand artikel verwordt in een discussie over links-rechts in Nederland. En voor we het weten heeft Wim Kok zelfs dit op zijn geweten. Als u het mij vraagt zijn er heel wat meer jongeren in Nederland die niet sporen …