“Voorziter Weisglas van de Tweede Kamer wil de Kieswet veranderen om tegen te gaan dat fractieleden zich afsplitsen en een nieuwe fractie vormen. Aanleiding voor het voorstel is het mogelijke vertrek van Tweede-Kamerlid Lazrak uit de SP-fractie. Hij wil alleen door na een conflict met leider Marijnissen. “Ik hoop dat er geen fractie-Lazrak komt”, zegt Weisglas.

Weisglas heeft er grote problemen mee als Lazrak bij vertrek uit de SP in de Kamer blijft. “Hij is op het ticket van de SP in de Kamer gekomen. Er is niemand geweest die een groep-Lazrak wil.”” Bron

Go Weisglas! Inderdaad, er wordt op iemand gestemd in de veronderstelling dat die voor een bepaalde partij staat. Er wordt niet gestemd zodat iedereen in de Kamer daarna maar kan doen waar hij of zij zin in heeft. Niet dat de Tweede kamer nu zo geweldig in elkaar zit.. maar het gaat even om het principe nietwaar.

Wat vindt u?