Sinds ik ziek (griep) ben (heb) slaap ik meer. Maar sinds een ruime week slaap ik ook weer ‘s nachts?! Dat is wel even wennen moet ik zeggen. Vooral het elke ochtend vanaf een uur of acht wakker zijn, zelfs op zaterdag. Zou ik nu spontaan ineens een normaal bioritme krijgen?

Het heeft zijn voor- en nadelen. Ik zie meer daglicht, dat is wel mooi. En ik kan zaken makkelijker regelen, ook handig. Slaap gezellig met vriendje, dat is geheel nieuw en natuurlijk ook erg leuk. Maar ik mis ook wel de rust van de nacht een beetje. Overdag rustig een uurtje in het donker zitten is toch geheel iets anders als bij maanlicht een eind weg denken. Het loggen gaat er ook een beetje aan. Schrijf nog steeds makkelijker weg in de late uurtjes dan overdag als ik aan 100 dingen tegelijk denk die ik eigenlijk nog moet doen. ‘Sochtend ben ik toch niet echt lekker in mijn vel of wakker te noemen.

Misschien is het na twaalf jaar gewoon even wennen …