Bij het UWV zijn ze weer eens volledig de weg kwijt. Omdat vriendje een nogal lage WW uitkering toegekend gekregen heeft en ik een minimum WAO ontvang, besloot ik te proberen een Toevoeging (aanvullende uitkering) aan te vragen. Mijn vriend kan dat niet doen omdat ik (de partner) van na 31 december 1971 ben. Maar hij is van net voor die datum dus kan ik er wel recht op hebben (ja, dat is sowieso al wat raar geregeld inderdaad).

Vandaag kregen we bericht terug. Dat wil zeggen … Mijn vriend kreeg een afwijzing op mijn verzoek. Omdat ik te jong ben dus. Er staat nog wel bij vermeld dat ik de aanvrager was. Maar omdat ik geen WW heb, zou ik geen toeslag aan kunnen vragen?! Nee duh!! Ik heb WAO dus he. Dat staat gewoon in het formulier hoor. En het is ook opgestuurd naar de afdeling WAO. Dus waarom de afdeling WW het ineens afgehandeld heeft en dan ook nog bericht stuurt naar mijn partner in plaats van naar mij?

Een telefoontje naar mijn WAO consulent leerde dat de afdeling WAO mijn aanvraag in elk geval nooit te zien heeft gekregen. Bovendien mag een eventuele afwijzing natuurlijk niet naar een ander persoon als de aanvrager gericht zijn. Eigenlijk wist dus niemand wat er gebeurd was, het enige wat ze konden vertellen was dat het grondig fout was gegaan (u meeeeeent het). Of ik de boel maar opnieuw wil aanvragen dan maar want tja, de papieren worden weggemieterd na behandeling. Eerst wachten tot hun mij een nieuw aanvraagformulier hebben toegezonden natuurlijk.

En dan maar hopen dat het niet net zo verloopt als bij vriendje. Waarvan we tot zes keer toe iets opnieuw hebben moeten opsturen waardoor de toekenning zo’n ruime twee maanden in beslag nam…