Gisteren konden we al een kort bericht op Netwerk zien, het programma wordt om zeep geholpen. Op de site staat te lezen wat er aan de hand is:

“Wij worden gedwongen om met ingang van 1 september 2004 om omroeppolitieke redenen onze samenwerking te beëindigen en als je al jaren intensief professioneel goed met elkaar samenwerkt, doet dat pijn. Bestuurders en directeuren erkennen dat we een geÃlied programma zijn, maar daar gaat het ze niet om. Het is niet gemakkelijk uit te leggen, maar de netten van de publieke omroep mogen alleen nog bestierd worden door zogeheten thuisnetbespelers. Nederland 1 wordt het net van de EO, de KRO en de NCRV.

De AVRO-redactie van Netwerk wordt gedwongen na 8 jaar het programma te verlaten en naar Nederland 2 te verhuizen. We worden dus gedwongen met andere partners nieuwe programma’s te gaan maken. U begrijpt dat wij gedwongen huwelijken niet verstandig vinden.” Lees meer ..

Je zou toch denken dat het vooral belangrijk is kwalitatief goede programma’s met hoge kijkcijfers te maken. Maar welneeeee, het is vele malen belangrijker dat elke omroep zich wel netjes bij zijn eigen zender houdt .. Oftewel, tv-politiek wint en het publiek heeft het nakijken.

Het lijkt de Tweede Kamer wel ..