'Het geheim van de Aldi'

Zembla, ‘Het Geheim van de Aldi’ gekeken vanavond? (Nog online te bekijken). Ik in elk geval wel en het was schrikbarend! Natuurlijk beseft men wel dat goedkoop ergens vandaan gehaald moet worden. Maar de Aldi lijkt er een regelrecht totalitair regime op na te houden die zijn gelijke niet kent in dit heikneuterlandje. Overal zijn secondes en tijdslimieten voor berekend. Zo heeft een cassiere na het over de kassa halen van de boodschapjes nog 37 seconden de tijd om de klant geheel weg te werken. Geen wonder dat ze mijn praatje aan de kassa nooit kunnen waarderen! Het personeel dient bepaalde quota’s aan aantallen boodschappen te halen. Regelmatig worden ze ‘getest’ of ze geen diefstalletje of twee over het hoofd zien door een bedrijfsmedewerker die een pot pindakaas onder zijn jas meezeult. Elke maand worden de resultaten van elke medewerker openbaar opgehangen. In groene stift is alles ok, de rode stift is problemen en ellende. Wie wil daar nog werken?

Buiten het geterroriseer van het personeel blijkt ook de kwaliteit van produkten niet om van het dak te schreeuwen. Deels is dat merkbaar, de produkten bevatten vaak enorme hoeveelheden vet, suikers en e-stoffen waar je ter plekke een acute allergie van zou oplopen. Maar ook de opstapelingen van landbouwgifjes op groente of fruit blijkt nog wel eens voor te komen. Vaak dan meteen zoveel soorten tegelijk dat het zelfs wat gevaarlijk kan worden uit die schappen te eten. Jammer, ik was hiervoor nogal enthousiast over de goede kwaliteit groentes aldaar.

Zelf was ik al niet even enthousiast over alle produkten die verkijgbaar zijn. Frisdrank is bijvoorbeeld niet te zuipen en afbak produkten als sauzijnbroodjes drijven in het vet de oven uit. Laatst op aanraden van een vriendin me gewaagd aan de varkenshaasjes uit de diepvries. Sowieso al naaierij, in plaats van de beloofde vier zaten er slechts drie stukjes vlees in het pak. Daarnaast smaakte het naar nepvlees en zaten er ook nog stukjes bot in!! De produkten die me wel bevielen als beleg, salades en schoonmaakmiddelen bleken ergens anders net zo goedkoop te verkrijgen zijn. De groenten durf ik me na dit verhaal niet meer aan te wagen. En als ik hoor hoe het personeel behandeld wordt heb ik alles bij elkaar nog maar weinig zin om er naartoe te rijden ..

Waar doet u graag uw boodschappen?

Comments (1)Previous

Koffie met ..

Next

Traaaaaag log

1 Comment

  1. :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft