Aan mijn blogroll is wel te zien dat ik een nogal uiteenlopende smaak heb op loggebied. Regelmatig breng ik een bezoekje aan bijvoorbeeld Verbal Jam, Gooly, Suffie en Hello-again. Maar ook sites als Bicat.net, Dreknek, en IJsqueen mag ik graag vertoeven.

Nou is het merkwaardige dat deze verschillende smaken niet altijd gewaardeerd kunnen worden. Dat wil zeggen, de eerste rij sites worden onder de categorie ‘normaal’, ‘serieus’ en ‘integer’ geschaard. Terwijl de aanhanger van de tweede lijst al snel geclassificeerd wordt als ‘infantiel’, ‘oppervlakkig’ en ‘puberaal’. En op deze laatste wordt ik de laatste maanden regelmatig aangesproken. Alsof mijn reacties bij de eerste soort sites ineens minder serieus te nemen zijn aangezien ik me ook graag geheel offtopic en flauw mag vermaken bij de tweede soort sites.

Het doet me denken aan mijn middelbare schooltijd op een scholengemeenschap die van LEAO naar VWO liep. Twee werelden die onverenigbaar leken. Als VWOer diende ik me bij mijn VWO vrienden te houden. Typisch was wel dat de LEAOer mij nooit aansprak op mijn VWO kenissen, maar dat dat omgekeerd regelmatig het geval was. Zelfs sommige VWO-leraren vonden me niet deugen. Buiten roken met vrienden die LEAO doen scheen gelijk te staan aan nooit of te nimmer het VWO diploma behalen (wat overigens wel gelukt is). Vermoedelijk met het idee “waar je mee omgaat wordt mee besmet”, alsof mijn IQ er flink van omlaag zou donderen.

En dat lijkt in de weblogwereld niet anders te werken. Met het verschil dat kinderen elkaars gewoontes inderdaad flink kunnen overnemen en daar nog enige logica in was te bespeuren (neem bijvoorbeeld mijn spijbelgedrag …). In de wereld der ‘volwassenen’ had ik zo’n vooroordeel echter minder snel verwacht. Denkt u nou echt dat mijn capaciteiten flink dalen omdat ik ook zinnen schrijf als *Rent naar de bakkerskar en zoekt naar weedsporen in de boerenkool*?

Het moge duidelijk zijn dat dit een questie is van ‘wie de schoen past trekke hem aan’ 🙂