Mijn hemel, het gaat werkelijk nergens meer over. Verbal Jam schreef over zijn besluit meer te gaan modereren. Menigeen viel daar overheen. Geenstijl kwam in the picture en dat was meteen het hek van de dam. Vergelijkingen met Goebbels en Stormfront vlogen over en weer, Verbal Jam ligt inmiddels continue plat en Geenstijl zit al over de 470 reacties.

Nou wil ik me niet mengen in deze ‘weboorlog’. Maar een ‘fenomeen’ wordt ik wel eng van. Namelijk het gemak waarmee sommigen (met de nadruk op sommigen) elkaar om de oren slaan met nazi vergelijkingen alsof het om koetjes en kalfjes gaat. Toevallig heb ik de hele week elke nacht Hitler’s Henchmen op Discovery zitten kijken (door de week van 2:00 tot 3:00). Elke dag een ander kopstuk onder Hitler en de verschrikkelijke gebeurtenissen die erbij horen. Als je daar de treincoupe’s vol lijken, stapels vergaste joden en gefilmde executies ziet …..
[[image:0001.jpg::center:0]]

Precies ….

Toevoeging: het is mij in deze niet te doen om de ‘weboorlog’ die gaande was. Wel om elke idioot die te pas en te onpas nazi-zooi om zich heen strooit. De zogenoemde ‘weboorlog’ vormde slechts inspiratie tot dit stukkie, maar zijn zeker niet de enige sites waar dit genoemde fenomeen te vinden is …