Lees ik net het volgende artikel in het Parool:
“VVD-staatssecretaris van Verkeer Melanie Schultz van Haegen staat niet afwijzend tegenover het opheffen van haar partij. De VVD zou kunnen opgaan in ‘een grote sociaal-liberale partij, met delen van de PvdA en D66’. In Het Parool van zaterdag zegt Schultz hierover te hebben gesproken met partijgenoten, onder wie haar collega-staatssecretaris Mark Rutte (Sociale Zaken).

Begin deze week opperde Rutte op een partijbijeenkomst in Amsterdam een naamsverandering van de VVD, teneinde het ‘Wassenaarse’ imago af te schudden. Rutte wil de kiezers duidelijk maken dat de VVD ook sociaal is en niet alleen staat voor financiële degelijkheid en veiligheid. Schultz, derde op de VVD-lijst, zegt: ”Eens in de zoveel tijd moet je eens goed over je partij nadenken. Dan mag je ook de naam tegen het licht houden.”

Voorafgaand daaraan wil Schultz een debat binnen de partij over de politieke koers. ”Dan kun je verder bepalen of je D66 erbij betrekt, of andere partijen. Ik heb begrepen dat Wouter Bos (leider van de PvdA, red.) bang is dat hij kiezers aan ons zou kunnen gaan verliezen. En in laatste instantie kun je nog verder gaan en een nieuwe partij oprichten.”

Mij schijnt het zo meer toe dat de VVD zijn identiteit plost wat kwijt is. Bij de VVD als sociale partij kan ik me in elk geval niets voorstellen en het lijkt me stug dat Wouter Bos een fusie met de VVD wel ziet zitten?!

Ze kunnen zichzelf ook gewoon opheffen natuurlijk 🙂