Twee maanden terug kregen we een bericht van de Incasso-Unie, of we snel achterstallige ziekenfondspremie ‘wilden’ betalen. Toevallig was het bedrag waar de incasso op gezet was net een dag ervoor al betaald. Maar eenmaal incasso erop is dat te laat, dus moesten we toch het vereiste bedrag ophoesten. Zo gezegd gedaan dus. De Incasso Unie was telefonisch niet te bereiken, we bleven telkens in de automatische beantwoorder zitten die ons niet door verbond maar telkens dezelfde bevestiging bleef vragen. Maar we kregen ook geen rekening van het ziekenfonds meer en gingen er vanuit dat het teveel betaalde dus al verrekend was.

Gisteren kregen we echter ineens een laatste aanmaning over de laatste twee maanden. Een telefoontje naar de verzekering leerde dat het bedrag aan de Incasso Unie niet verrekend was, omdat de verzekering rechtsreeks al was betaald. Conclusie was ineens dat de Incasso Unie teveel had geint. Dat geld zouden we nog terug moeten krijgen dus. Ok, dan bellen we even de Incasso Unie. Nu kwamen we er wel door en inderdaad, we kregen niet de incasso kosten maar wel de twee maanden premie terug. Echter … minus de twintig euro administratiekosten??!

Dat is wel makkelijk verdienen he? Ten eerste hebben we dus blijkbaar incasso kosten betaald over bedragen waar geen incasso voor nodig was geweest. Vervolgens betalen we ook nog eens administratiekosten voor hun fout. Volgens hun omdat zij de fout ontdekt hebben??!! Oftewel, het hele akkefietje heeft ons tussen de veertig en vijftig euro gekost omdat hun hun zaken niet correct afhandelen!!

Inderdaad, stoom kwam uit mijn oren!