“Na veel lobby-werk bij het ministerie van Defensie heeft discjockey Adam Curry het eindelijk voor elkaar: over enkele weken mag hij zeven dagen lang zijn ochtendshow op Radio Veronica vanuit Irak maken.” Verder …

Hij wil daar ‘de jongens’ een hart onder de riem steken met een show a la ‘Goodmorning Vietnam’. “Eerst was daar die hele affaire met marinier Erik O., die in feite gewoon zijn werk deed, maar werd gearresteerd toen er een dode viel. Schandalig natuurlijk. Niet veel later ging premier Balkenende bij de troepen op bezoek en sprak hij doodleuk over Iran in plaats van Irak. Dat kan toch niet? Die jongens verdienen onze waardering en meer respect. Elke democratie heeft een krijgsmacht nodig.”

Persoonlijk denk ik dat het gewoon een PR stunt is om zichzelf weer eens goed in de schijnwerpers te zetten. Normaal worden we overladen met gadgets en ander onbenullig nieuws. Maar nu ineens maakt hij zich druk om ‘onze’ krijgsmacht alsof ze vechten voor volk en vaderland?

Enfin, het is inderdaad beter dan Jan-Peter Potter op visite ..