Geen zin in slaap

U kent het vast ook. Geen zin! Geen zin om naar bed te gaan bedoel ik dan. De oogjes waterig, de gedachten traag maar het is zo lekker nacht. Rust, schemering, drankje, eventueel een peukje en gedachten die alle kanten op mogen waaieren ..

Ook ik heb vannacht helemaal geen zin om naar bed te gaan. Misschien ook omdat het verschil tussen moe en moe niet zo groot is als dag en nacht voor een ‘gezond’ mens. Na acht uur verkwikkende slaap voel ik me namelijk net zo als na acht uur wakker zijn. De oogjes waterig, de gedachten traag en een tomeloos gebrek aan energie. Het enige verschil tussen net wakker zijn en bijna gaan slapen is dat ik de eerste ‘wakkere’ uren de discipline kan opbrengen om me zo wakker mogelijk te gedragen. Dat wil zeggen, na een opstart van een uurtje. En dat bij te lang wakker blijven ik vanzelf koorts plus pijn krijg en ga trillen en overgeven. Ok, in dat geval kan ik beter slapen.

Het vreemde is dat veel mensen blijkbaar het idee hebben dat ik slapen ‘lekker’ zou vinden. Moet ik ‘smiddags uit pure noodzaak naar bed terug zegt men al snel goed en niets mee bedoelend: ‘Ow je gaat lekker even slapen’. Nee mensen, ik ga helemaal niet lekker even slapen! Ik vind slapen uiterst zonde van mijn tijd zelfs, al helemaal tussendoor. Nu des te meer dan vroeger aangezien de tijd dat ik ‘actief’ kan zijn alleen maar stevig verminderd is. Regelmatig heb ik het gevoel dat ik enorme delen van mijn leven slechts voorbij slaap. De enige rede om te slapen is het feit dat ik zonder die slaap als een zombie net zo goed niets uit mijn handen krijg of gewoon vanzelf wegval en dan beter op een matras kan gaan liggen dan op een stoeptegel belanden.

Na deze woorden ga ik maar eens naar bed 🙂

Comments (2)Previous

Ingekakt boeltje

Next

Zieke Valentijn

2 Comments

  1. hate2sleep

    Helemaal mee eens.. Gemiddeld 8 uren slapen per dag? dit zou betekenen dat als je 100 jaar wordt, 33 jaar van je leven slapend heb doorgebracht! en bij een leeftijd van 18 jaar, 6 jaar slapend heb doorgebracht… zonde van je tijd! Kan beter benut worden

  2. jacco

    ik sliep eerst maar 3 uur per dag daar was het doktertje niet zo blij mee hij zij dat ik meer moest gaan slapen ben nu 2 weken verder en slaap nu 4 uur per dag maar heb evenveel energie. ik zit nog op school ben nog nooit tijdens saaie lessen inslaap gevallen.
    dus waarom slapen omdat je anders raar gaat doen geloof me maar ik heb er ervaring mee, als je in 3 dagen tijd maar 2 uur slaapt gebeurt dat net alsof je wat heb gebruikt.
    maarja nu ik meer slaap heb ik ook n uur minder de tijd voor andere dingen dat is lastig heel lastig om je tijd dan opnieuw in te delen en dan moet ik over n tijdje 8 uur per dag slapen helemaal geen zin in

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft