Sociaal belastingsysteem?

“De VVD wil automobilisten gaan belasten naar het aantal gereden kilometers en de veiligheid en milieuvriendelijkheid van het voertuig. In ruil daarvoor kunnen de aanschafbelasting (bpm) en motorrijtuigenbelasting verdwijnen. (…) Hofstra denkt aan een autobelasting die opgebouwd is uit drie delen. Behalve een vast bedrag per gereden kilometer gaat het dan om een variabele heffing voor de veiligheid en milieuvriendelijkheid van de auto. Hoe veiliger en milieuvriendelijker de auto, hoe goedkoper de bestuurder uit is, aldus Hofstra.” Hele artikel …

Ofwel: Je bent niet in bezit van een riant salaris maar in deze tijden van flexibiliteit en mobiliteit heb je wel een auto nodig. Derhalve ga je over tot de koop van een zuinige tweedehands. Het is al jammer dat die niet zo milieuvriendelijk en veilig is als je zou willen natuurlijk. Maar als het aan de VVD ligt, wordt dat armoedige gedrag in de toekomst ook even extra bestraft.

Moet dit het nieuwe sociale gezicht van de VVD voorstellen?

Comments (1)Previous

Nora

Next

Laag bij de grond he?

1 Comment

  1. :((x(:”>:)>-:):):):d:o=((:-w:-&[-(:)>-~o)[-x|-)>:)=)):-@:-<^:)^@};-:):(:((:">=))=))x(x(=((=((=((=((=((=))=))=))=))=)):-@:-@:-@:-@:-@:))3:-O3:-O3:-O3:-O3:-O:-ss:-ss:-ss:-ss[-x[-x[-x[-x[-x|-)|-):-l:-b:-b:-b:-b:-b:-b^:)^^:)^^:)^^:)^:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:d:d:d:d:o:o:o:o:x[-x[-x[-x[-x:-@:-@:-@:-@>:d<@};-^:)^(%):-$

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft