“D66-Tweede-Kamerlid Bakker vindt dat de top van uitkeringsinstantie UWV moet opstappen, nu een door minister De Geus van Sociale Zaken ingestelde commissie concludeert dat er bij de inrichting van het directiekantoor in Amsterdam met geld is gesmeten. Bakker zei dat zondag in het tv-programma Buitenhof. Het programma beschikt over het rapport van de commissie onder leiding van voormalig PvdA-fractieleider Meijer, dat maandag verschijnt. In het rapport zou staan dat er bij de inrichting van het UWV-kantoor 4 miljoen euro te veel is uitgegeven. Ook de verantwoording over de besteding van het geld zou niet deugen.” Verder ..

Waarschijnlijk voor De Geus enkel een rede te meer om aan te kaarten dat het UWV met uitkeringen en al maar moet verdwijnen. Ik mag ook hopen dat het topbestuur van het UWV de deur uit gezet wordt. Maar het geld is inmiddels al in de afvoerput verdwenen, het blijft geblaat achteraf. En zo heeft de belastingbetaler heel wat fiasco’s en mooie ruimtes gefinancieerd en loopt er ook alsnog aardig op in te leveren.

Nee, die rollator krijgt u niet meer. De directeur wenst een marmeren vloer weet u ..

Toevoeging: ook minister de Geus zelf lijkt het niet zo helder gezien te hebben. “De Geus liet de Kamer eerder weten dat bij de inrichting van het UWV-kantoor alles volgens de regels was verlopen, maar om het zekere voor het onzekere te nemen besloot hij toch een extern onderzoek te laten verrichten.” Verder ..