Het is niet nieuw, het komt overal in de maatschappij voor. Ongelijkheid van sexe. Hoewel de tijd van de Dolle Mina’s voorbij is en het Feminisme haar werk gedaan lijkt te hebben, steekt het af en toe nog de kop op. Vrouwen die minder verdienen voor eenzelfde functie, minder makkelijk op een top-functie geraken,makkelijk afgedaan worden als ‘och, typisch vrouwen’ of de bekende ‘ze zal wel ongesteld zijn’. Tot mijn verbazing komt dit in de weblogwereld echter ook nog regelmatig voor?!

Mooie illustratie hiervan is te vinden bij MeisjeMeisje, met name in de reacties dus. MeisjeMeisje zag onlangs een posting letterlijk gecopieerd bij iemand anders terug als werkte zij mee aan betreffend weblogje. Dat laatste was echter niet het geval, het ging om een staaltje jatwerk. Iets wat in de weblogwereld toch not done is. So far so good. Maar MeisjeMeisje schreef er een boos stukje op en toen bevonden we ons ineens in de wondere wereld van mannelijk denken. Zou hetzelfde bij GeenStijl aanleiding zijn voor honderden boze reactie, geeikte gooi-die-site-plat en spam-de-ander-heen acties als was de reageur zelf in zijn zak getast, hier komen plots kreten boven als ‘typisch vrouwlijk’, ‘ach waar maak je je druk over’ en ‘waarom zie je het niet als compliment’.

Bovenstaande is helaas slechts een illustratie, het komt vaker voor dan je denkt. Mannen hebben een ‘weboorlog’, vrouwen een domme ‘catfight’ of simpelweg ‘de kift’. Mannen worden geprezen om hun lay-out kunsten, vrouwen krijgen ‘mooie kleurtjes hoor’ toegedicht. Heeft een man hulp nodig met zijn logsysteem, is het logsysteem ‘fucked up’. Een vrouw met dezelfde hulpvraag is ‘blond’ en heeft het niet goed bekeken. Waarom is dat heren? Kunnen wij vrouwen niet schrijven in uw opinie? Of ziet u het gebral der mannen als belangrijker om voor ten strijde te trekken dan het gemiezer der vrouwen?

Of is het gewoon weer ‘typisch mannelijk’?