Eerste bericht: “Ik betwist dat ik De Geus onjuist heb geïnformeerd”, reageert Joustra. Volgens hem zijn tot in details cijfers verstrekt en zijn die gecontroleerd door de accountants van de UWV en het ministerie.” Verder ..

Tweede bericht: “Minister de Geus (Sociale Zaken) gaat de top van de uitkeringsinstantie UWV tijdelijk vervangen door de hoogste ambtenaar van het ministerie van Defensie, Annink. (…) De minister zegt dat de UWV-top hem niet goed op de hoogte hield, en daardoor kon hij de Tweede Kamer ook niet goed informeren. De bewindsman zegt dat hij eerder had moeten ingrijpen. Maar hij ziet geen reden om af te treden.”

Gek, ik zie voldoende redenen om af te treden. De Kamer verkeerd informeren is al niet bepaald ok. Vervolgens niet ingrijpen terwijl de informatie letterlijk op straat ligt, ook niet om enthousiast van te worden. Maar daarna degenen die je zegt verantwoordelijk te houden niet van hun plek kunnen krijgen ..

Er blijft niet veel over, vindt u ook niet?