“Ik viel volledig van mijn stoel van het telefoontje van een van de verplegers. Het zijn lieve schatten en zij kunnen er niets aan doen. Maar morgenochtend moet ik met een pak wc-papier op de stoep staan. Mijn moeder snapt er niks van. Oude mensen die hun hele leven keihard gewerkt hebben krijgen nu geen toiletpapier meer. Onbegrijpelijk. Zelfs in de gevangenis kunnen ze hun bips nog gratis af vegen” Verder ..

De jacht op de bejaarde is ingezet. Zo krijgen de bewoners van het bejaardentehuis Emmaus in Boxtel geen wc-papier meer. ‘Te duur’, dat gaan ze zelf maar kopen. Inderdaad merkwaardig als je bedenkt dat wij beter voor onze gevangenen zorgen dan voor onze ouders en grootouders. Met de pyamadagen, minder-eten-acties, een-keer-in-de-twee-weken-douchen-is-genoeg-voor-een-stinkbejaarde, we-gaan-discussieren-over-wegnemen-van-hulpmiddelen-want-u-wist-toch-zeker-allang-dat-oud-en-brak-kon-worden en nu het ontnemen van wc-papier, ga je je afvragen waarom we de verzorgings- en verpleegtehuizen niet gewoon meteen tegen de grond aangooien.

Oh, dat is het sociale gezicht van het kabinet?