“Een 62-jarige Franse man had een wel erg vreemde gewoonte, hij slikte munten door in plaats van ze uit te geven. Toen Franse artsen de man onlangs opereerden kwam er voor meer dan vijfhonderd euro aan munten uit zijn maag die zich door het gewicht ter hoogte van zijn heupen bevond. Het geval wordt beschreven in de editie van het New England Journal of Medicine die donderdag verschijnt.

Begin 2002 meldde de man zich bij de eerste hulp van een ziekenhuis in Cholet. Had had last van ernstige buikpijn waardoor hij niet meer kon eten. Familieleden lichtten de artsen in over muntslikkerij van de man. Toen de artsen een rÃntgenfoto’s maakten, ontdekten ze in de maag een enorme, vormloze massa die later 5,5 kilo bleek te wegen, evenveel als een beetje bowlingbal.

De artsen hebben vijf dagen na zijn opname zijn maag verwijderd. In de maag bevonden zich zo’n 350 munten, voornamelijk Franse francs maar ook euro’s. Twaalf dagen na zijn operatie is de man overleden aan complicaties.

De zeldzame afwijking van de de man is bekend onder de naam pica, wat van het Latijnse woord voor ekster afkomt. Artsen definiëren de ziekte als een dwangmatige neiging om dingen op te eten die geen voedsel zijn.” Hele artikel ..

Bizar bericht met een erg triest tintje. Ik had er nog nooit van gehoord moet ik bekennen. Het kan om alles gaan, van aarde tot afgebrande lucifers. Normaal gesproken komen de spullen er op natuurlijke manier weer uit. Bij deze mijnheer liep het helaas een stuk slechter af. Gelukkig heb ik enkel de neiging om drie keer te checken of mijn gas wel uitgedraaid is.

Wat is uw neurose?