Nou nou, het is weer homofoob troef in Amerika. Gouverneur Schwarzenegger heeft het ministerie van Justitie al opdracht gegeven een einde te maken aan het sluiten van homohuwelijken. In California is het huwelijk wettelijk alleen weggelegd voor hetereo stellen. Maar inmidels hebben twee rechters protesten van conservatieven afgewezen op grond van de wet gelijke behandeling. Ook de democratische presidentskandidaad Kerry wil dat homohuwelijken niet meer gesloten worden, hij is voor geregistreerd partnerschap. Bush trekt het plan nog verder, die wil een amandement in de grondwet zien waarin homohuwelijken verboden worden. Dit om de gerechterlijke macht een halt toe te roepen, die zich een stuk minder homofobisch gedragen. Zij vinden dat een speciaal geregisreerd partnerschap discriminerend is en niet past in de wet gelijke behandeling.

Het is toch verschrikkelijk om te zien waar men zich nog druk over maakt anno 2004. Waar is men nu bang voor eigenlijk? Dat God de hemel op ons neer zal laten dalen omdat twee mensen elkaar een ja-woord willen geven?

*Zucht* Waarschijnlijk denken ze dat echt ja …