Ja ik dacht ‘kom, laat ik het eens over wat anders hebben’ 😉 Naast ME heb ik Fibromyalgie oftewel: weke delen reuma. Eigenlijk ondergeschoven kindje bij mij. Mijn huisarts stelde het tussen neus en lippen door bij wijze van spreke. En ik dacht altijd dat de wereld dat net zo min serieus nam als ME en heb zelf ook niet al te hard gezocht naar informatie. Tot de Maatschappelijk werkster vandaag met een brochure kwam erover. Joh, een wereld ging voor me open! En op internet bleek nog veel meer te vinden (duh!).

Wat meteen opviel was dat de informatie een stuk positiever is opgesteld dan de info die over ME te vinden is. Niet dat dat in de praktijk ook zo is overigens, alle genoemde hulpmiddelen en begeleiding blijken in de praktijk helemaal niet zo makkelijk vindbaar. Maar in plaats van zoeken naar wijsheid lijkt men wat meer gericht op gelukkig worden en acceptatie. Ha, dat is wat voor mij dus! Laat de wetenschappers het maar uitvechten, ik wil ondertussen gewoon mijn lichaam en mijn grenzen wel eens terug herkennen en stikgelukkig worden!

Daarnaast een klein feestje van herkenning gevierd en enkele tips opgedaan. Zelfs een hoofdstukje sexualiteit, af en toe taboe in de wereld der chronisch zieken. Werd er bovendien met mijn neus op gedrukt dat ik de zaken niet bepaald goed aanpak, maar dat wist ik stiekem al en mocht de pret niet drukken.

Nu gewoon even alles anders aanpakken!