Nou nou, Adam Curry is terug in den Nederlanden hoor. Op Geen Stijl las ik eerst de pracht conclusie: “Nederland en Irak verschillen eigenlijk niet zoveel van elkaar, veel hoog geschoolde, intelligente mensen, maar we zouden nog veel kunnen leren van hun normen en waarden.” Dat prikkelt nietwaar, dus op naar Dutch Curry alwaar ik meteen struikel over Zo fijn om weer terug in holland te zijn. Waar iedereen het zo ontzettend goed weet. Het land waar de ‘helden’ lekker anoniem schelden. Irak is in ieder geval met een wederopbouw bezig, nederland breekt alleen maar verder af.” Oef dat prikkelt nog meer. Waar is de eindbeschouwing van Curry waar dit allemaal om draait? Nou hier dus ..

Eerlijk gezegd, dat was dan weer wat teleurstellend. Niets over de bevolking, het leven daar, de normen en waarden die hij blijkbaar zo mooi vindt of waarom Nederland zo op Irak zou lijken. Welnee, een verhaal vol open deuren en weetjes die we hier achter de tv ook wel konden bedenken. Mijn vermoeden: Nederland lijkt in zijn ogen zo op Irak omdat hij Nederlands radio heeft gemaakt in een Nederlands kamp tussen en voor de Nederlandse millitairen.

Maar misschien denkt u er na lezen heel anders over?

Toevoeging: kreeg net Curry’s geniale reactie “@CiNNer, arm kind. Ik denk dat je piercings te srak zitten.” Ik moest het nageven, dit overstijgt de reacties op Geen Stijl in alle opzichten! I know, waarschijnlijk een andere lollige blaataap 🙂