“Minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zoekt voor UWV-bestuursvoorzitter Tjibbe Joustra een andere baan binnen de overheid. Dit blijkt uit een vertrouwelijke brief die de minister deze week aan de topman van de uitkeringsinstantie heeft gestuurd. Dat schrijft NRC Handelsblad vrijdag. De Geus drukt in de brief ook zijn waardering uit voor het functioneren van Joustra bij UWV.

De Geus wil Joustra volgens het NRC ‘zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 1 jaar, een qua inhoud en beloning passende functie in de (semi-)publieke sfeer’ aanbieden. Tot die tijd zal Joustra, als hij op het aanbod ingaat, ‘het ministerie van SWZ van advies dienen op een in gezamenlijkheid te bepalen beleidsveld’, zo staat in de brief. Voor Joustra blijven dezelfde primaire arbeidsvoorwaarden gelden die hij nu heeft bij UWV.” Verder …

Het zal wel niets te maken hebben met gouden handdrukken en het feit dat wegsturen een duur grapje gaat worden neem ik aan. Welnee. De arme man bleek tenslotte alleen maar zijn werk niet goed te doen en raakte slechts wat miljoenen ergens kwijt. Kan gebeuren toch? Logisch dat hij een vergelijkbare baan krijgt. Er zijn nog veel meer miljoenen te verliezen tenslotte.

Wellicht past Joustra goed in bij de bouwfraude het Ministerie van Verkeer en Waterstaat