Blij en opgetogen begon ik vanavond aan den pijnstillende pilletjes. Netjes na wat eten, met een glaasje water. Toegegeven, ik werd licht misselijk, vermoeider en een beetje wazig. Maar verder … Nee, het haalt niet bepaald veel uit. Teleurstellend dus. Zeker omdat medicijnen vaak enorm (te) goed aanslaan bij mij. Een halve oxazepam van de lichtste dosering slaat mij volledig knock-out voor een uurtje of veertien (kon niet eens meer normaal praten!). Zelfs St Janskruid – een natuurlijk anti-depressivum wat met drie keer daags na drie weken pas wat effect zou moeten sorteren – levert na een minimaal tabletje vier uur lachen, gieren en brullen op als ben ik zo stoned als een garnaal (inderdaad, zeer voordelig drugsgebruik ;)). Had dus niet verwacht dat dit zo weinig zou doen … Ben bijna ook teleurgesteld dat de bijwerkingen eveneens niet hevig zijn, anders kon ik er tenminste nog op in slaap vallen.

Nou was dit ook maar even voor nood telefonisch meegegeven en de huisarts had ook niet kunnen vermoeden dat dit (dyclovenac) net niet zou pakken. Dinsdag een echte afspraak en dan maar hopen op een beter resultaat.

U neemt het me vast niet kwalijk dat ik lichtelijk de pest in heb …