Even een updeet. Met natuurlijk weer een ‘CiNNeR-heeft-ook-altijd-wat-merkwaardigs’ verhaal er aan vast (waz) Laat ik daar mee beginnen, dat legt wel zo makkelijk uit.

In de droomfase van de slaap is het brein drukdoende met dromen (duh). Normaal gesproken zijn de spieren verslapt waardoor iemand niet kan uitvoeren wat hij/zij droomt. Bij sommige mensen is dat echter niet zo mooi geregeld. De spieren verslappen niet en men kan daardoor de bewegingen uitvoeren die in de droom gedaan worden. Omdat het vrijwel altijd om nachtmerries gaat, wordt dit in de volksmond ‘nachtangsten’ genoemd. In Nederland is het niet zo bekend. Niet dat omdat het hier niet voorkomt, er zijn veel meer mensen met dit probleem dan je zou denken. Maar men praat er liever niet over. Meestal uit (eigenlijk misplaatste) gene.

Anyhoe, u raad het al, ik heb dat dus ook. Regelmatig probeer ik mijn vriend te ‘redden’ van aanstormende vrachtwagens, instortende gebouwen en andere rampen. Waarbij ik net zo regelmatig de gordijnen van de muur aftrek, een ingelijste poster voor deur aanzie of mijn vriend uit bed probeer te rukken. Of ik ren gillend door het huis enzo. Ja ja, met CiNNeR verveel je je nooit (e_05)

Vanochtend heb ik dat ook gehad en blijkbaar maakte ik er een enorm kabaal van. Vermoedelijk heb ik toen de onderkant van mijn hand tegen de bedrand aan geramd (mijn vriend hoorde het kabaal door twee dichte deuren heen, boven zijn muziek uit, dus het moet een aardige klap geweest zijn). Helemaal zeker weten we het dus niet. Maar de huisarts was vrij zeker dat de hand aan de onderkant flink is gekneust. Vermoedelijk niet gebroken (ik werd wat onzeker toen hij dat twijfelachtig zei en daarna nog twee keer ging checken ;)), in elk geval geen ontsteking. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik een kleine beschadiging op loop (heb al eens eerder een spier gescheurd, een kapseltje verrekt en een en ander gekneust), dus het ligt wel erg voor de hand (ha ha) allemaal.

Ik heb andere pijnstillers meegekregen, moet het koelen en wat rustigjes aan doen. Met die pijnstillers kan ik in elk geval weer een beetje typen, dus dat is mooi meegenomen. Maar ik zal maar niet meteen helemaal overboord gaan, vandaar nog ‘even minder’.

En leuk, van de pillen word ik een beetje high (e_06)