Even een persoonlijke update. De gekneusde hand/pols is vrijwel helemaal goed weer, wat pillen, koelen en rust al niet kan doen. Zo gekneust zal het dus ook weer niet geweest zijn lijkt me, begreep uit de horrorverhalen om me heen dat een goede kneuzing wel even tijd in beslag neemt. Merk het nog wel met typen, maar dat had u zeker ook al gemerkt 😉

Verder zit ik sinds gisteren op de betere pijnstillers: paracetamol met codeine. Moest wel beloven dat ik ze zo min mogelijk probeer te gebruiken, tenslotte blijft het allemaal zooi en schijnbaar verslavend. Ben er wat blij mee moet ik zeggen, in elk geval voor ‘s nachts ideaal. Bovendien is het wat goedkoper, krijg gewone paracetamol niet vergoed en daar is heel wat van doorheen gegaan de laatste maanden. Nu nog een keer overdag uitproberen, even checken of ik dan niet omval. Ook pilletjes gehad om minder maagzuur aan te maken, de Rennies vlogen er echt teveel doorheen de laatste tijd. Nee, heeft niks met ME te maken. Ik heb een maagbreuk en maak teveel zuur met een te hoge zuurwaarde aan. Een questie van ‘van je familie moet je het hebben’.

En zo heb ik ineens weer een kleine medische verzameling aangelegd. Met twee zalfjes en twee soorten oogdruppels in de kast, is de zooi compleet. Hopelijk slinkt het aantal middeltjes als mijn weerstand weer wat vooruit wil. Heb het toch een paar jaar zonder gered en dat wil ik best weer graag terug. Maar goed, eigenlijk moet ik niet zeuren. Ik ben allang blij dat er wat symptomen te bestrijden zijn.

Wat heeft u zo altijd in uw medicijnkastje staan?