Onder het mom ‘kom, we schrijven nog wat bekenden uit een grijs verleden’ ook meteen een mailtje naar J. geschreven. Van dezelfde lichting en hij noemde alleen maar bekende namen, dat kon niet missen. Dat was J. van de stoere woonboot!

De eerste reactie terug begon goed. Hoewel we dezelfde mensen kenden, woonde hij helemaal niet op een woonboot. Wel wist hij me te vertellen dat mijn vriendje T. van toen nogal met zijn schaamhaar te koop liep (Ja hee, als je tien bent is dat heeeeeel interessant). Gelukkig wist ik dat toen niet, dat had ik vast niet aantrekkelijk gevonden (ik vond tongen ook nog vies he!). Als geheugensteuntje vertelde ik dat ik met A. gevochten had. Hij kende wel een A. maar die had een donkere huidskleur, dat kon nooit de bleke A. zijn waar ik tegen aan heb staan schoppen. En passant dus voor niks de (echt totaal verkeerde) indruk gegeven dat ik voor de lol jongetjes in elkaar sloeg. Dan maar foto’s uitwisselen om het geheugen te stimuleren. Na het zien van zijn recente foto wist ik het zeker, dat was niet dezelfde J.

Het moge duidelijk zijn dat ik mijn dag niet heb. Want hij mag wel niet op een woonboot gewoond hebben, hij kende mij wel! Fijne binnenkomer, ik had net zo goed meteen kunnen vertellen dat ik alzheimer lijk te hebben 😛

Anyhoe, het mailcontact is heel gezellig 🙂