Ja inderdaad, ik kijk naar Idols. Elke zaterdag. Daar schaam ik me helemaal niet voor. Al is het nieuwe er een beetje af, ik vind het nog steeds leuk.

Vanavond begonnen dan de live-shows. Tien kandidaten die trachten ‘het’ Idol van Nederland te worden. Van een deel is nu al duidelijk, die gaan het in elk geval niet worden. Zo zagen we Robin die het al niet zo best deed, daarna blij was dat hij ‘kut’ durfde te zeggen op tv en vervolgens bekende dat hij een keelsnoepje tegen zijn gehemlte aangeplakt had hangen onder het zingen. “Vergeten uit te spugen”. Ja lachen Ron, en exit graag. Alice viel ook nogal tegen, de wildcardshow was haar beter afgegaan. Eric moet ik sowieso al niet. Hij lacht alsof hij een mongool van net zes is die een complimentje heeft gekregen. Ik moet nageven dat de show hem niet slecht af ging, maar toch moet ik hem niet. Maud vond ik ook wat tegenvallen vergeleken bij vorige keren. Het nummer van Pink werd er wat beleefd uitgeblaat, had het net niet. De jury vond haar zo ‘haarzelf’ geworden, ik verdenk haar juist van precies het tegenovergestelde. Maar goed, absoluut slecht was het ook niet. JK is een gladjakker en daar goed in, die komt nog wel een eindje verder waarschijnlijk. Mijn favoriet is het niet, iets teveel van hetzelfde. Meike kwam helemaal niet over, ze kwam amper over de muziek heen. Van mij mag zij als eerste vertrekken.

Favorieten blijven Marlies, Irma en Boris. Marlies omdat ze het gewoon heeft en ook nog goed zingt. Hopelijk werken de boven gekomen naaktfoto’s niet in haar nadeel. Irma treed op alsof ze dat al jaren doet, prachtige stem en uiterlijk gaat ook wel. Boris staat me niet het meest aan maar zingt goed en heeft het ook wel. Inmiddels is hij favoriet heb ik begrepen. Maar dat zegt niet alles ..

Dat ze andere stylisten hebben aangenomen was trouwens wel te zien. Met name de vrouwen hadden een hoop vieze zooi in hun haar gesmeerd gekregen, wat een ‘het-lijkt-wel-of-het-haar-in-jaren-niet-is-gewassen’ look opleverde. Ook de kleding is soms wat merkwaardig gekozen, veel Abba-fan’s?

Enfin, wie is uw favoriet?