Vol verbazing heb ik het nieuws zitten kijken vanavond. “De kans is groot dat er vanaf 2006 een no-claimregeling voor de basisverzekering voor ziektekosten wordt ingevoerd. De Kamer is zeer te spreken over deze plannen van het kabinet. Het systeem lijkt op het stelsel bij de autoverzekering. Wie niet naar de huisarts gaat, of zelf zijn rekening betaalt, krijgt straks een deel van de ziektekostenpremie terug. En dan gaat het om zo’n 200 tot 250 euro. Het plan is afkomstig van minister Hoogervorst van Volksgezondheid. De regeling vervangt vanaf 2006 het eigen risico dat het kabinet volgend jaar wil invoeren voor ziekenfondsverzekerden.”
(…)

Een Kamermeerderheid van CDA en PvdA vindt wel dat huisartsenzorg buiten een eventuele no-claimregeling moet vallen. De PvdA reageert sowieso huiverig. De sociaal-democraten vrezen dat er toch een vorm van risicoselectie ontstaat.”
Verder ..

Het was me even ontgaan, maar gezondheid is een luxe artikel verworden. U zit slecht bij kas en kunt in de dure decembermaand wel een extraatje gebruiken, dan wordt u toch gewoon niet ziek. Het is net autorijden immers. Gewoon een beetje voorzichtig door het leven rijden, dan blijft u gerust gezond. Besmettelijke ziekte opgelopen? Geeft niets, loop er maar een tijdje mee door. U wilt toch zeker uw bonus malus premie opstrijken! Uw buurman gaat vast ook niet meer naar een dokter hoor, dus waarom zou u dat wel doen.

U kunt de ziekenfondspremie helemaal niet meer betalen zegt u? Nou joh, dan verzekert u zich toch lekker helemaal niet. Met een goede levensinstelling wordt u tenslotte toch niet meer ziek, dus die verzekering is totaal overbodig.

Ow, u kon mijn mening al raden?