Zoals de meesten wel opgevallen is, internet ik voornamelijk ‘s nachts. Dagelijks, dat dan weer wel. En daarvoor betalen de dan ook vijftig euro per maand aan @Home, voor een mooie kabelverbinding. Het mooi is er echter nogal vanaf aan het geraken. Ten eerste al omdat de snelheid bedroevend begint te geraken. Met name op de ‘piekuren’ is de verbinding traag als stroop en krijg ik mijn log nog maar amper in beeld. Daar gaat (deels) wat aan gedaan worden, maar pas in september. Natuurlijk ook gepresenteerd alsof @Home ons een geweldig mooi extraatje aanbiedt. Of dat de verbinding zo traag is omdat de gebruiker een sukkel is die zijn instellingen per definitie onjuist heeft ingevoerd. En dat van een provider die telkens als eerste tip bij problemen aandringt op opnieuw installeren van Windows terwijl altijd weer blijkt dat er een en ander is fout gedaan bij het resetten van hun eigenes DNS-server.

Inmiddels is er iets nieuws bij gekomen. De verbinding valt gewoon enkele keren per nacht (af en toe ook overdag) helemaal uit. Soms enkele minuten, steeds vaker een klein uur tot enkele uren. De modem geeft vaker niet dan wel iets aan dus vijf keer de server hier herstarten is vereist, anders blijft de boel verkeerd hangen. De servicepagina’s geven aan dat er geen sprake is van storingen, werkzaamheden of vreemde aardstralen dus over het hoe en waarom tasten we in het duister.

Natuurlijk heb ik gepoogd de helpdesk te bellen. Maar na een half uur de boodschap “u wordt zo spoedig mogelijk geholpen” a tien cent per minuut aangehoord te hebben, durfde ik de gok niet te nemen dat ik wellicht nog een uur aan de telefoon zou moeten hangen om iemand aan de lijn te krijgen. Een melding van de geschatte wachttijd of de hoeveelheid wachtenden zou geen overbodige luxe zijn. Hoewel deze methode meer geld in het laatje zal smijten bij @Home die het zo wel best vind. Nu is het dus wachten of ik nog andere mail krijg naast de standaard respons-mail. Ervaring leert dat de verwachtingen niet te hoog gespannen moeten zijn.

Wellicht wordt het tijd over te stappen op ADSL