Zo. Het is genoeg geweest. Ik ben dik (niet te verwarren met lelijk trouwens ;)) en dat moet maar eens anders! Nu ik aan de pijnstillers zit, lukt het doen van oefeningen wat beter en heb ik goede hoop dat ik ietsje kan opbouwen. Dat zal qua afvallen niet de doorslag geven (werd meteen een kilo zwaarder *grmbl*), maar alle beetjes zijn meegenomen. Verder moet ik maar eens rigoreus in mijn voedselinname gaan schrappen, en dan met name de verneukeratieve produkten. Weg chocola, chips, sauzen en andere zooi. Welkom water, bruin brood, mager beleg, groente en fruit. Nee, nog niet een of ander dieet. Het moet wel leuk blijven 🙂 En .. een kopje zelfgemaakte warme choco voor het slapen gaan hou ik erin. Daar geniet ik intens van, hoort bij mijn bedritueel en nou ja, whatever. Dat blijft gewoon.

Streven is om er tien kilo vanaf te krijgen (‘hoe ga ik dat ooit voor elkaar krijgen’ denk ik nu terwijl alle alarmbellen al afgaan ;)). Dan ben ik weer mooi mollig en ik wil geen totaal onhaalbare doelen stellen. Het hoeft niet snel (mag wel), maar het moet gebeuren. Ook ga ik wat meer verspreid over de dag eten in plaats van drie keer fors inslaan. Dat voornemen heeft meer met mijn teveel aan maagzuur te maken, maar ik heb me ook wijs laten maken dat dat gezonder is. Enfin, alle (natuurlijke) tips om de lekkere trek tegen te gaan of de verbranding flink op te voeren zijn natuurlijk welkom. In ruil val ik u de komende tijd fijn lastig met de vorderingen.

  • Wilt u mijn spreekwoordelijke stok achter de deur zijn?